فواید آشپزی برای سلامت روح و روان
شنیدن تعریف و تمجید از دستپخت بسیار لذت بخش است؛ اما بسیاری به دلیل مشغله های شغلی ترجیح میدهند آشپزی نکنند؛ اما اگر ار فواید آشپزی بر سلامت روان خبر داشتید؛ بدون شک همیشه در آشپزخانه بودید.
به گزارش ایستاتگ و به نقل از verywellmind، آشپزی کردن باعث میشود غذای سالم تری میل کنید؛ در هزینه ها صرفه جویی کنید، سلامت تا را بهبود بخشیده و مهارت های آشپزی تان را بیشتر خواهد کرد.
صرف نظر از اینکه آشپزی میکنید یا خیر، از نظر بالینی ثابت شده که آشپزی باعث سلامت روح و روان میشود.
رژیم غذایی چقدر بر افسردگی تاثیر می گذارد؟
آشپزی از یک رژیم غذایی تقویت کننده مغز پشتیبانی میکند.
آیا می دانستید که برخی غذاها می توانند عملکرد شناختی شما را تقویت کنند؟ مطالعهای که در سال ۲۰۱۴ انجام شد، ارتباط بین سلامت روان ضعیف و رژیم های غذایی ناسالم را نشان داد.
رژیم غذایی مدیترانه ای
یک رژیم غذایی متعادل بدون غذاهای فرآوری شده می تواند تاثیر مثبتی بر حافظه شما داشته باشد و از عملکرد صحیح انتقال دهنده های عصبی پشتیبانی کند.
نمونه ای از رژیم های غذایی که میتواند سلامت روان را ارتقا دهد رژیم مدیترانهای است.
این رژیم بر چربی های سالم مانند روغن زیتون، میوه ها و سبزیجات فراوان، غلات کامل، ماهی و حداقل گوشت قرمز تمرکز دارد.
با یک برنامه غذایی سالم استرس را کاهش دهید و سالم تر بمانید.
آشپزی ارتباط اجتماعی را افزایش میدهد
شما با آشپزی می توانید تعاملات خود را بیشتر کنید. از همان ابتدا و خرید مواد اولیه شروع کنید. در این مرجله تعامل شما با فروشندگان و کشاورزان بیشتر خواهد شد و این به خودی خود باعث می شود روحیه ی بهتری داشته باشید.
در نهایت بعد از آماده سازی غذا میتوانید آن را با دوستان تان میل کنید.
میتوانید از یک دوست برای تست غذا در آشپزخانه دعوت کنید. صرف نظر از انتخاب شما، راه های زیادی برای تعامل اجتماعی در مورد غذا وجود دارد.
یک مطالعه در سال ۲۰۱۷ که در مجله Health Education & Behavior منتشر شد، نشان داد که آشپزی یک مداخله گر عالی در بخش درمانی و توانبخشی است.
آشپزی باعث افزایش عزت نفس میشود
وقتی سلامت روانی ما در شرایط خوبی نیست ، از احساسی که نسبت به خودمان داریم رنج میبریم. اگر فکر میکنید که مغزمان به درستی کار نمیکند، این فکر اغلب باعث میشود که باور کنیم نمی توانیم هیچ کاری را به درستی انجام دهیم.
بنابراین پختن یک غذای خوب میتواند عزت نفس شما را به میزان قابل توجهی تقویت کند.
حتی اگر به سادگی یک نودل آسان (نودل، کره، پارمزان) باشد.
از نظر بالینی ثابت شده است که غذا پختن اعتماد به نفس را تقویت میکند.
آشپزی می تواند به شما در ایجاد یک روتین کمک کند
روتین آنقدر برای مغز ما مفید است که نوعی روان درمانی محسوب می شود. ریتم درمانی بین فردی و اجتماعی (IPSRT) شکلی از روان درمانی است که بیشتر برای افرادی که اختلال دوقطبی را تجربه می کنند استفاده میشود.
این درمان نشان میدهد که چگونه رویدادهای استرسزای زندگی و تغییرات در زندگی روزانه فرد میتواند باعث ایجاد نگرانیهای سلامت روان شود .
اختلال دوقطبی می تواند در شروع یک دوره افسردگی یا شیدایی نقش داشته باشد.
این نوع درمان از مردم میخواهد که برنامهای برای زمان خواب، بیدار شدن و غذا خوردن، در کنار سایر فعالیتهای روزانه در نظر بگیرند.
بنابراین شما با آشپزی در خانه میتوانید به ایجاد این روتین کمک کنید.
ریتم شبانه روزی ساعت درونی بدن ما است که کورتیزول، هورمون استرس، و ملاتونین را تنظیم میکند.
آشپزی میتواند به یک ستون در روتین شما تبدیل شود، بنابراین به افزایش رفاه زندگی شما کمک میکند.
آشپزی خلاقیت را افزایش میدهد
به تازگی یک مطالعه نشان داده که گنجاندن فعالیت های خلاقانه در زندگی روزمره میتواند به طور قابل توجهی خلق و خوی و رفاه کلی را افزایش دهد.
مطالعه دیگری آشپزی را به عنوان یک فعالیت عالی معرفی میکند که باعث بهبود خلق و خوی فرد و افزایش خلاقیت آن خواهد شد.
بنابراین ما نمیتوانیم این علم را انکار کنیم . گذاشتن کلاه سرآشپز و فعالیت در آشپزخانه میتواند به احساس بهتر منجر شود.
چه طور باید شروع کرد؟
در نهایت ممکن است این حقیقت را قبول کنید که آشپزی برای تقویت سلامت روان عالی است؛ اما ممکن است سردرگم باشید و ندانید از کجا شروع کنید.
به این فکر کنید که غذاهای مورد علاقه شما چیست. شاید شما عاشق غذاهایی باشید که امتحان کردن آنها بسیار ترسناک است، مانند سوشی یا فیله مینیون.
اشکالی ندارد. به عنوان مثال، می توانید از پخت ماهی قزل آلا در فر یا تهیه یک همبرگر ساده در تابه شروع کنید.
به کلاس آشپزی بروید. افرادی که دستپخت شان خوب است؛ اعتماد به نفس پیدا بیشتری دارند و ممکن است استرس کمتری نیز داشته باشد. اما اگر آشپزی تان خوب نیست میتوانید به کلاس آشپزی بروید. اگر تنها هستید از دوستان بخواهید شما را همراهی کند.